Wie zijn wij?

hans-kleiner-kopie Hans Dusseldorp: (viool, altviool), speelt al jaren uiteenlopende muziek. Van een popgroepje in zijn tienerjaren tot één van de muzikale  begeleiders van een cabaretgroep. Van 2010 t/m2012 voorzitter van het Shantikoor WestZuidWest uit Gouda alwaar hij ook woont. Parallel hieraan speelt hij ook klassieke muziek en sinds 2000 een actief klezmerspeler. Hij is al vanaf de oprichting lid van Di Grine Hartski.

harry-kopie Harry Leurink: (klarinet, gitaar, zang) is opgegroeid in een muzikaal gezin. Zijn vader was beroepstrombonist in het Radio Filharmonisch orkest. Al vroeg ging hij naar pianoles en hij speelde nog een blauwe maandag trompet. Later heeft hij zich toegelegd op de dwarsfluit. Na een opleiding klassieke muziek bij Hans van der Weier van het concertgebouw-orkest kwam hij in contact met de wereldmuziek en kreeg hij voor zijn verjaardag een klarinet cadeau. Dat was het begin van een stijl ommezwaai en hij kon uiteindelijk bij Di Grine Hartski zijn muzikale (ook zang-) kwaliteiten laten horen..

henk-kleiner-kopie  Henk Tap:  (bas, ukelele bas) studeerde saxofoon aan het Conservatorium van Zwolle en richtte het Combo T.O.M. & Friends en de Small Big Band T.O.M. Together. Ooit studeerde hij fysiotherapie, sociologie en bedrijfskunde. En promoveerde als communicatie specialist aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam.

 

fortem2014_dghartski_062w  Marrit van der Burgt:  (fagot, ritme-instrumenten) is werkzaam als kostuumontwerpster voor theater en film. Ze begon als fagottiste in een dubbelblaaskwintet alwaar ze 10 jaar heeft gespeeld. Maar de folkmuziek en speciaal de klezmermuziek trokken en dus heeft ze de sprong met haar fagot naar deze muzieksoorten gemaakt. Ze speelt zowel de baslijnen alsook tweede of derde stem. Daarnaast zingt zij een tweede stem in enkele nummers.

anja-kleiner  Anja Bronsing: ( accordeon) neemt de accordeonpartij voor haar rekening. Zij is op jonge leeftijd begonnen met het bespelen van dit instrument. Via workshops heeft zij allerlei muziekgenres leren kennen. Zij begeleidde 10 jaar lang een popkoor, valt in bij projectkoren en begeleidt het wereldmuziekkoor Piosenka in Alphen aan de Rijn.

 

loeke-kleiner-kopie  Loeke Pam: (zang, tamboerijn, bellenkrans) heeft van kinds af aan vele zangworkshops gevolgd en in kleine en grote koren de alt/mezzosopraan partijen gezongen. Zij is werkzaam als voice-over en verhuurt 17e eeuwse kostuums voor theater en films.
Haar Joodse roots hebben haar uiteraard gebracht naar de klezmer muziek. Zij is de leadzangeres van Di Grine Hartski. De nummers zijn in het Jiddisch, Sefardisch, Hebreeuws met af en toe een uitstapje naar Balkantalige muziek.